Live

Dorin Cioabă contestă în instanță respingerea candidaturii sale la Primăria Sibiu. De ce vrea să candideze „regele romilor”

Data publicării:
Dorin Cioabă Foto: Agerpres

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor, a anunțat că va depune joi contestaţie la Judecătoria Sibiu, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie i-a respins candidatura la funcţia de primar al orașului. Cioabă vrea să candideze pentru că, de 20 de ani, Sibiul alege reprezentanți ai minorităților.

"Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături", a declarat Dorin Cioabă joi, pentru Agerpres, referindu-se la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1.

Întrebat dacă a depus contestaţie la decizia Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1, Dorin Cioabă a spus: "Acum fac."

Dorin Cioabă a mai spus că vrea să candideze la funcţia de primar al Sibiului după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat ca edil un reprezentant al minorităţii germane.

"Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom", a explicat Dorin Cioabă.

Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a respins, miercuri, candidatura lui Dorin Cioabă pentru funcţia de primar, dar şi pentru cea de consilier local.

Citește și: Dorin Cioabă s-a vindecat de COVID-19. La predica de duminică le-a cerut romilor să folosească măști și dezinfectant

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dorin Cioabă a fost executat silit de Fisc. Printre bunurile confiscate se află un seif, o imprimantă și rafturi din PAL

Dorin Cioabă, invitat la recepția regelui Charles. Soția vrea să-i devină vecină și va căuta să cumpere o casă în zonă

"Regele" Cioabă spune că îl va da în judecată pe Patriarhul Daniel dacă nu recunoaşte rolul bisericii în robia romilor

Dorin Cioabă îi trolează pe austrieci că îi lasă fără lebede, de supărare că nu am intrat în Schengen: „Le vom servi la ei acasă”

Partenerii noștri