Live

Orban, despre organizarea alegerilor: Am reușit să oprim creșterea cazurilor. La nivelul actual se pot organiza alegerile

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că la alegerile locale pot fi organizate dacă se menține nivelul actual al infectărilor cu coronavirus. Cu aproximativ 1.200 de cazuri noi raportate în fiecare zi, premierul susține că autoritățile au reușit să oprească creșterea numărului de infecții cu coronavirus.

„Am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri și putem observa că există o limitare clară a răspândirii infecțiilor. (...) La nivelul actual de cazuri zilnice, se pot orgniza alegerilor iar odată cu adoptarea regulilor nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul spune că au fost și alte țări care au organizat alegeri și că acest lucru nu a dus la creșterea numărului de cazuri.

„Sunt țări care și-au organizat alegerile, Polonia, Croația, și unde organizarea alegerilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări”, a mai spus Ludovic Orban.

Alegerile locale sunt programate pentur data de 27 septembrie.

Redactor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primăria, afacere de familie în Vâlcea. În timp ce într-un sat soții s-au înțeles, în altul un tată și fiul lui se ceartă pe funcție

Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Sunt o alternativă pentru schimbare. Nu am mai fost primar în acest oraș”

Simonis: Domnul Piedone ar trebui să se gândească la un exit, să realizeze că nu poate câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Partenerii noștri