Live

Yampil, ursul salvat miraculos din Ucraina unde a fost rănit de explozia unui obuz, are o nouă casă în Scoția

Data publicării:
Yampil fost îngrijit de o organizație caritabilă belgiană înainte de călătoria sa în Scoția. Sursa foto: Facebook

Un urs negru asiatic care a fost găsit într-o grădină zoologică abandonată din estul Ucrainei, numit Yampil după locul de unde a fost salvat, la cinci luni după invazia Rusiei din 2022, a ajuns vineri la noua sa casă permanentă din Scoția, transmite Reuters.

Yampil, numit după satul din regiunea Donețk în care a fost găsit, a fost unul dintre puținele din cele 200 de animale de la grădina zoologică care au supraviețuit. După ce a fost salvat, el a fost îngrijit de o organizație caritabilă belgiană înainte de călătoria sa de peste 12 ore la „Five Sisters Zoo”, la aproximativ 32 km vest de Edinburgh.

„Când voluntarii l-au găsit pe Yampil, un obuz tocmai explodase lângă cușca lui și a fost lovit. Era într-o stare groaznică; încă cinci zile și nu mai putea fi salvat”, a spus Brian Curran, proprietarul Five Sisters Zoo.

„Avem cea mai bună echipă la îndemână pentru a avea grijă de el și pentru a ajuta la realizarea acestei tranziții cât mai ușor și benefic pentru el.”

Yampil va fi găzduit într-o incintă temporară, în timp ce grădina zoologică, care anterior a readăpostit urșii de la circuri ambulante, strânge fonduri pentru noul său culcuș permanent.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski îl numește pe Putin „nazist”, după ce acesta a lansat un atac masiv în Ucraina înainte de Ziua Victoriei (Politico)

„World of Tanks” în Ucraina: Imagini rare cu o luptă directă între un tanc ucrainean și unul rusesc

Trei bărbați s-au înecat în râul Tisa în timp ce încercau să fugă din Ucraina

Republica Moldova nu va împiedica livrările de gaze ruseşti către Transnistria: „Nu vrem ca lucrurile să explodeze”

Partenerii noștri