Yampil, ursul salvat miraculos din Ucraina unde a fost rănit de explozia unui obuz, are o nouă casă în Scoția

Data publicării:
ursul yampil a ajuns în scoția
Yampil fost îngrijit de o organizație caritabilă belgiană înainte de călătoria sa în Scoția. Sursa foto: Facebook

Un urs negru asiatic care a fost găsit într-o grădină zoologică abandonată din estul Ucrainei, numit Yampil după locul de unde a fost salvat, la cinci luni după invazia Rusiei din 2022, a ajuns vineri la noua sa casă permanentă din Scoția, transmite Reuters.

Yampil, numit după satul din regiunea Donețk în care a fost găsit, a fost unul dintre puținele din cele 200 de animale de la grădina zoologică care au supraviețuit. După ce a fost salvat, el a fost îngrijit de o organizație caritabilă belgiană înainte de călătoria sa de peste 12 ore la „Five Sisters Zoo”, la aproximativ 32 km vest de Edinburgh.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Când voluntarii l-au găsit pe Yampil, un obuz tocmai explodase lângă cușca lui și a fost lovit. Era într-o stare groaznică; încă cinci zile și nu mai putea fi salvat”, a spus Brian Curran, proprietarul Five Sisters Zoo.

„Avem cea mai bună echipă la îndemână pentru a avea grijă de el și pentru a ajuta la realizarea acestei tranziții cât mai ușor și benefic pentru el.”

Yampil va fi găzduit într-o incintă temporară, în timp ce grădina zoologică, care anterior a readăpostit urșii de la circuri ambulante, strânge fonduri pentru noul său culcuș permanent.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri