Live

Parada de 1 decembrie. Povestea tânărului care va defila în amintirea tatălui său, mort în misiune

Data publicării:

Parada de 1 decembrie are semnificaţii aparte pentru o parte dintre protagonişti. De exemplu, pentru unul dintre pompieri înseamnă o schimbare a cursului vieții proprii după ce tatăl său, fost pompier, a murit în misiune. Tânărul de doar 19 ani va defila în faţa românilor cu ochii spre cer în încercarea de a-i călca pe urme tatălui său.

Faceți cunoștință cu Andrei Boitan, căruia o dramă imensă i-a schimbat cursul vieții. Andrei a rămas fără tată în urmă cu 5 ani. De curând și-a dat seama că vrea să îi calce pe urmele părintelui său.

Pompier de meserie, militarul și-a pierdut viața în misiune în Fetești. Încerca să salveze doi muncitori prinşi sub un mal de pământ.

Cătălin Chirică, purtătorul de cuvând al IGSU: Din nefericire acum 5 ani am pierdut un camarad, un coleg de-al nostru, salvator, dar uite că acum în an centenar am câştigat. Băiatul lui şi-a dorit foarte mult, iar Andrei este un băiat deosebit. Putea să aleagă o altă armă, să fie poliţist, să fie jandarm, dar a ales să vină şi să calce pe urmele tatălui său.

În urmă cu două săptămâni, Andrei a avut parte de o surpriză. A fost selectat printre cei care vor defila pe sub Arcul de Triumf.

Andrei Boitan: Îmi e dor de el, dar încerc să trec peste, să-i ajut pe oameni aşa cum a făcut-o şi el şi să-l fac mândru.

Nu este singurul pompier pentru care 1 decembrie are o însemnătate aparte. Şi Mugurel Costache va defila în faţa românilor de Ziua Naţională. Bărbatul a devenit cunoscut după ce a salvat de la moarte un bărbat suprins de un incendiu.

Mugurel Costache, pompier: Când am ajuns acolo incendiul se manifesta foarte puternic, flăcările ieşeau pe geam. Ni s-a spus că în casă este o persoană, o victimă. Am găsit victima, dar şi un căţeluş care era pitit sub o plapumă din cauza incendiului. L-am scos, l-am dus afară, l-am aşezat şi m-am apucat să-i fac respiraţie gură la gură. Nu m-am mai confruntat cu o situaţie ca aceasta, dar am zis că trebuie să duc până la capăt misiunea să-l salvez. Singura salvare, eu eram!

De 1 decembrie câteva sute de pompieri cu tehnică specială vor defila în faţa românilor alături de celelalte structuri de forţă ale ţării.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în Cipru cu dansuri și cântece folclorice

Eduard Hellvig: Anul acesta, Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii

Emil Constantinescu: România arată cum arată sufletul şi mintea noastră. Calea spre demnitate trebuie să înceapă cu respectul de sine

Iohannis, mesaj de Ziua Națională: 2024 va fi un an decisiv pentru România. Să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste

Partenerii noștri