Live

CTP a vorbit despre o mare nedreptate de la Premiile Oscar® 2019

Data actualizării: Data publicării:

Criticul de film Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că îl bucură faptul că „Green Book” a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, însă consideră că este o nedreptate că Viggo Mortensen nu a luat trofeul pentru cel mai bun actor. „Rami Malek nu m-a făcut să înțeleg de ce a fost Freddie așa, care era legătura între muzica și viața lui”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

„Nu m-am așteptat să câștige „Green Book”, așa cum am mai spus, „Roma” părea favoritul și chiar a confirmat, câștigând premiul pentru regie, pentru cel mai bun film străin și, dacă nu ma înșel, și premiul pentru cel mai bun scenariu. A luat premii mari. Pentru mine a fost evident că cel mai bun film din această selecție era „Green Book”, nu atâta pentru corectitudinea lui politică. Sigur, că mă bucură că acest film a câștigat premiul pentru cel mai bun film, dar nu-mi fac iluzii. Probabil că un element important care a contat este corectitudinea politică. Filmul este o critică a segregație rasiale, anti-negri, din America anilor 60 și, la Hollywood, orice film de genul acesta este încă o mare lovitură dată marelui dușman al Hollywood-ului, Donald Trump.

Importante, în aceste film, sunt relațiile umane, felul cum sunt portretizate. Nu e un film de propagandă, cu toate că are această componentă antirasistă. Este centrat pe realitatea relațiilor umane. E bine că a luat Mahershala Ali pentru rol secundar, dar e o nedreptate că nu i s-a acordat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal lui Viggo Mortensen. Umorul conteaza, e de calitate, scenariul este excelent”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

„De ce nu a luat Viggo Mortensen? S-a făcut o distribuire a premiilor. Dacă te uiți cum au fost repartizate premiile, s-a întâmplat cam ca la cozile comuniste: dați câte un kilogram să ajungă la toată lumea, ceea ce a dus la niște nedreptăți.

E admirabilă munca lui Rami Malek, că l-a studiat pe Freddie Mercury, a luat lecții de canto, de mișcare, însă rezultatul nu m-a convins. Nu a fost Freddie Mercury acest Rami Malek. Avea și problema aceasta de la bun început, o problemă simplă și, oricât ar părea de nedreaptă, Rami Malek e un om mic, făptura lui e minionă. S-a concentrat prea mult pe a imita ticuri, expresii faciale, mai puțin în legătură cu interiorul lui Freddie.

Rami Malek nu m-a făcut să înțeleg de ce a fost Freddie așa, care era legătura între muzica lui și viața lui”, menționează criticul de film Cristian Tudor Popescu.

„Mai sunt niste filme care ar trebui văzute: „Green book” va intra de astăzi în cinematografele din România și aș mai recomanda filme care nu au luat niciun premiu: „Capernaum” și „Baladul lui Busters Scruggs”, precizează Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a amintit însă și de greva magistraților: „Înainte de asta ar trebui să fim cu ochii pe filmul revoltei magistraților, să fim alături de ei”.

Citiți și:

Cum a fost Gala premiilor OSCAR® 2019? Irina Margareta Nistor: „Aveai impresia că toată lumea se grăbește”

OSCAR® 2019. Vedetele cel mai prost îmbrăcate de pe covorul roșu

FOTO. Secretul diamantului de 30 de milioane de dolari purtat de Lady Gaga la Premiile Oscar®

OSCAR®2019. Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nemaiîntâlnit! Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CTP: Mulți dintre românii plecați în SUA sunt trumpiști, de un conservatorism feroce, vor arme de foc

CTP: Dumnezeu îmbătrânește, nu mai vede și nu mai aude bine

CTP: Partidul unic de la putere dorește să aibă serviciile în mână. Scopul acestor texte este să redea SRI-ului funcția Securității

CTP: Neprimirea României în zona euro, o operație de protecție!

Partenerii noștri