Live

Premieră în sistemul educațional. Locuri speciale la facultăți pentru absolvenții liceelor din mediul rural

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile unui liceu de la ţară vor avea locuri speciale la facultăţile din ţară. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Valentin Popa, aflat într-o vizită la Suceava.

Ministrul a subliniat că nu este vorba despre absolvenții care au domiciliul în mediul rural, ci despre cei care au terminat un liceu de la țară. Sesiunea urmează să fie susținută în același timp cu ceilalți absolvenți, dar pe locuri separate.

Anul trecut, au fost aproape 3.000 de absolvenți de la liceele din mediul rural, din care aproape 90% au intrat la o facultate.

Este pentru prima dată în istorie când asigurăm pentru acești absolvenți o admitere separată de ceilalți, așa cum facem o admitere separată pentru etnicii români și pentru rromi. Aceștia practic au un anumit număr de locuri dedicate la fiecare universitate, proporțional cu numărul de locuri istoric atribuit și practic având o admitere separată, nu concurează decât între ei”, declară Valentin Popa, ministrul Educației Naționale.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Rafila nu-şi aminteşte de studentul Cîrstoiu: „Am avut mii. L-am întrebat ce notă a luat. A spus că a luat peste tot numai 10”

Admiterea la liceu sau la facultate ar putea depinde de nota la purtare

"Vrei bătaie? Punem toată clasa să te bată!". Anchetă la o grădiniță din Ploiești după înregistrări revoltătoare cu o educatoare

Partenerii noștri