Live

Testul la biologie care i-a înfuriat pe părinți

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Digi24

Un test de biologie pentru clasa a şaptea a stârnit nu doar revolta elevilor, ci şi a părinţilor care au sărit să le apere drepturile copiilor. Acum, este o dezbatere aprinsă pe unul dintre cele mai mari grupuri de Facebook ale părinţilor şi se ridică astfel, din nou, problema conţinutului nepotrivit al manualelor.

Reporter: Numiți doi hormoni non-tropi adenohipofizari.

Mihnea, student la Medicină: STH și MSH.

Reporter: Indicați două roluri are tiroxinei în organismul uman.

Mihnea, student la Medicină: Cred că hiperglicemiant și termogeneză.

Reporter: Când ai învățat tu despre glandele endrocrine?

Mihnea, student la Medicină: Când am învățat pentru admitere, clasa a 11-a și a 12-a.

Reporter: Ce ți-am citit eu acum e un test de clasa a 7-a.

Mihnea, student la Medicină: Cam dur! Asta e materia care se învață în clasa a 11-a și se învață pentru admitere.

Nicolas, student la Medicină: Lobul anterior, glandul... hormonul tiroptrop exercită asupra dezvoltării glandei tiroide și stimulează producerea de hormoni a acesteia. Clasa a opta?

Reporter: A șaptea! Ce zici?

Nicolas, student la Medicină: E destul de greu pentru copii. Ar putea să mai scurteze puțin.

Părinţii mai multor elevi de gimnaziu s-au mobilizat pe o reţea socială și cer măsuri din cauza materiei dificile de la biologia de clasa a 7-a.

Christine Demeter, părinte: Un membru a postat această lucrare și de aici au început discuții între profesori, părinți și alți adulți față de materia stufoasă, informațiile multe, manualele care agresează copiii și de aici am ajuns la concluzia că manualele sunt o problemă în condițiile în care programa e foarte încărcată.

Informațiile alea n-au cum să fie nici pe termen lung, nici foarte bine sedimentate pentru că urmează o altă materie, cu alte informații și alte cuvinte și noțiuni greoaie pe care ei trebuie să le asimileze pentru următorul test.

Părintele unui elev de clasa a 7-a: Este un test de biologie de clasa a 7-a dat de băiatul meu la sfârșitul capitolului despre glandele endocrine. Însă situația aceasta, cu detalii extraordinar de complexe, se repetă la toate celelalte materii pe care copilul le parcurge la școală.

Sunt situații care se repetă an de an, cu materii încărcate, complexe, prea multe informații. Noi am semnalat în ședințele cu părinții an de an la sfârșitul fiecărui an, copiii nu rămân cu niște informații minimale care să le ofere o cultură generală.

Manualul este avizat de Ministerul Educaţiei. Potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, nu există niciun motiv pentru care va fi înlocuit atât timp cât respectă prevederile legale, adică respectă programa şi sunt corecte din punct de vedere ştiinţific. Părinţii, însă, nu se dau bătuţi şi vor să trimită o petiţie către Ministerul Educaţiei.

Editor web: M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Scandal la un liceu renumit din București. Un profesor le-a dat elevilor un test pe care nici măcar el nu l-a putut rezolva

Kim Jong Un a supervizat testarea unei noi rachete hipersonice și a lăudat „superioritatea absolută” a Coreei de Nord

"Vrei bătaie? Punem toată clasa să te bată!". Anchetă la o grădiniță din Ploiești după înregistrări revoltătoare cu o educatoare

Partenerii noștri