Live

A murit marea actriţă Tamara Buciuceanu Botez

15.10.2019

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase. „Este într-o stare gravă, intubată şi ventilată mecanic. O stare severă”, spuneau, marți dimineață, medicii.

„Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Silvius Negoiță.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Citiți și:
Biografie | Tamara Buciuceanu Botez: „Doamna comediei românești”, simbol al generației de aur a scenei și cinematografiei românești

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti", Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Digi Sport

Turcii îl desființează pe Mircea Lucescu. L-au umilit, iar acum i-au demontat punctual toate scuzele

Te-ar putea interesa și:

Unde va fi depusă pentru ultimele omagii și când va fi înmormântată Tamara Buciuceanu Botez

Mesajul emoționant al lui Ştefan Bănică jr, la moartea Tamarei Buciuceanu: Drum lin, tanti Tama!

Alexandru Arșinel: Am primit vestea morții Tamarei cu durere în suflet. Acum câteva zile am vorbit cu ea...

Ion Caramitru o compară pe Tamara Buciuceanu Botez cu Toma Caragiu. Ce a vorbit ultima oară cu marea actriță