Live

Examenul de admitere la facultate, fără materia din semestrul II, clasa a XII-a

Data publicării:
Foto: ase.ro

Examenul de admitere la facultate se va desfășura fără luarea în considerare a materiei din clasa a XII-a, semestrul II, spune preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

„În calitate de preşedinte CNR, membru al Grupului de lucru constituit de MEC pentru iniţierea şi susţinerea măsurilor ce se impun cu privire la derularea anului şcolar/universitar 2019/2020, sunt în măsură să vă asigur că în niciunul din scenariile luate în calcul de Ministerul Educaţiei nu există ipoteza repetării anului şcolar/universitar", a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Mediile școlare vor fi încheiate în învăţământul preuniversitar, examenele şi proiectele aferente semestrului II vor fi susţinute în învăţământul universitar, Evaluarea Naţională se va susţine, examenul de Bacalaureat se va susţine, examenul de admitere în facultăţi se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului II - clasa a XII-a, iar examenele de licenţă şi disertaţie se vor susţine, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Eu am venit cu prezența". Elevii care repetă simularea examenelor naționale după notele dezastruoase luate speră "la un 5 cel mult"

Admiterea la liceu sau la facultate ar putea depinde de nota la purtare

Proiect: Olimpicii cu rezultate bune se vor putea înscrie la liceu fără susținerea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a opta încep azi simularea Evaluării Naţionale. Pentru prima oară, lucrările vor fi corectate digital

Partenerii noștri