Live

Cătălin Rădulescu: Condamnarea lui Liviu Dragnea este o execuție, așa cum s-a întâmplat la Adrian Năstase

Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Condamnarea lui Liviu Dragnea este o execuție clară, așa cum s-a întâmplat și cu Adrian Năstase” a spus deputatul PSD Cătălin Rădulescu, la Digi24, care a făcut referire și la rezultatele alegerilor europarlamentare de duminică, precizând că reprezintă „un eșec pe care și-l asumă”, dar „PSD-ul mereu renaște din cenușă”.

În primul rând, încercăm să trecem peste șocul asta. E o chestie care ne-a dat peste cap pe toți. Mai ales că toți au fost achitați pe bandă rulantă. Singurul care a fost condamnat cu executare este președintele Dragnea.

Este o execuție clară a președintelui, așa cum s-a întâmplat și cu Adrian Năstase. Mesajul acestui președinte al țării a fost transmis clar că hoții trebuie să intre în pușcărie. S-a văzut la nivel internațional cum se fac execuțiile în România. Ne-am întors în anii 50”, spune Cătălin Rădulescu.

Întrebat dacă era nevoie de execuție după alegerile parlamentare, deputatul PSD a spuns că da, „pentru că așa a vrut sistemul paralel nenorocit, în care am funcționat 5-6 ani de zile și președintele Iohannis”.

Legat de votul de dumincă, deputatul PSD a spus că acesta s-a bazat pe o ură generată împotriva lui Drganea și astfel lumea a ieșit la vot.

A fost o ură generală împotriva președintelui Dragnea, pe această ură s-a mers la vot. Trebuia să fie numai alegeri europarlamentare”, precizează deputatul PSD.

Este un eșec pe care ni-l asumam, dar PSD-ul mereu renaște din cenușă”, a spus Cătălin Rădulescu.

Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

Drulă: Am văzut câteva din emisiunile lui Dragnea. Mi-au plăcut vreo două reţete, dar s-a stricat emisiunea când a vorbit de politică

Cristian Ghinea a depus plângere la DNA împotriva deciziei de clasare a dosarului „BMW-uri pentru Poliție”

Cioloș: Șansele României de a adera la Spațiul Schengen scad pe zi ce trece. În 2017 trebuia să intrăm

Partenerii noștri