Live

Orban, despre demisia lui Liviu Vasilescu de la șefia Poliției Române: „Un gest firesc”

Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Catalin Urdoi

Premierul Ludovic Orban a calificat, miercuri, demisia şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, drept un „gest firesc”. El a precizat că va vorbi cu ministrul de Interne pentru a găsi un profesionist care să preia funcția.

„O demisie normală, voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că e un gest firesc această demisie, cred că a fost rezultatul apariţii unor imagini. (...) Important e să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii, să conducă Poliţia şi să atingă obiectivele pe care le dorim”, a declarat Ludovic Orban miercuri.

Liviu Vasilescu a anunțat marți că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

„Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Poliția Română s-a aflat în centrul unui scandal, după ce au apărut în spațiul public imagini în care șefi ai Poliției, inclusiv Liviu vasilescu, apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, după uciderea lui Emi Pian în timpul unei partide de barbut. 

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Capcanele în care cad românii care fac cumpărături online. Avertismentul Poliției Române

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Patru infractori urmăriți la nivel internațional au fost aduși înapoi în România, după ce aceștia au fugit în alte țări europene

Ludovic Orban, despre rocada candidaților PSD și PNL: Se schimbă ca șosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute

Partenerii noștri