Orban, despre demisia lui Liviu Vasilescu de la șefia Poliției Române: „Un gest firesc”

Data publicării:
orban_INQUAM_Photos_Catalin_Urdoi
Foto: InquamPhotos/Catalin Urdoi

Premierul Ludovic Orban a calificat, miercuri, demisia şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, drept un „gest firesc”. El a precizat că va vorbi cu ministrul de Interne pentru a găsi un profesionist care să preia funcția.

„O demisie normală, voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că e un gest firesc această demisie, cred că a fost rezultatul apariţii unor imagini. (...) Important e să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii, să conducă Poliţia şi să atingă obiectivele pe care le dorim”, a declarat Ludovic Orban miercuri.

Liviu Vasilescu a anunțat marți că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

„Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Poliția Română s-a aflat în centrul unui scandal, după ce au apărut în spațiul public imagini în care șefi ai Poliției, inclusiv Liviu vasilescu, apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, după uciderea lui Emi Pian în timpul unei partide de barbut. 

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri