Live

CTP: Câte voturi au primit Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă de la alegătorii candidaților care nu au trecut de primul tur

Data publicării:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre diferența mare dintre voturile obținute de cei doi candidați la alegerile prezidențiale – 63,17% pentru Klaus Iohannis, față de 36,83% pentru Viorica Dăncilă, conform rezultatelor provizorii. Gazetarul a prezentat și o statistică a voturilor pe care i-au primit cei doi de la alegătorii candidaților care nu au trecut de primul tur de scrutin.

Cristian Tudor Popescu: „Diferența dintre cei doi candidați „este pentru mine, care sunt un pesimist, un sceptic prin definiție, o surpriză plîăcută. Nu am crezut că se adună prezența, în primul rând , având în vedere toate datele acestui tur 2 – vremea de afară, frigul ploaia și mai ales un mecanism foarte pervers de manipulare folosit de liderii televiziunilor PSD, vârfurile propagandei, care în ultimele zile erau jenați să mai spună: votați Dăncilă și atunci au trecut la: de ce să mai mergem la vot, toți sunt o apă și-un pământ, oricum iese Iohannis. Asta era mult mai periculoasă și demobilizatoare.

Pentru că șansa PSD, care este un partid antivot - PSD a vrut votanți puțini, acolo se simte el bine, la apă scăzută.

Prezența este mare, date fiind condițiile, și arată o maturizare a electoratului român. Iar diferența asta ar fi trebuit să fie și mai mare, după părerea mea. Pentru că Viorica Dăncilă, așa cum socoteam de la primul tur – spuneam: de unde să mai ia voturi naturale, nu din alea fabricate de primarii PSD în teritoriu? De la USR, de la PMP, de la UDMR? Eventual, spuneam, o să ia voturi de la Diaconu (Mircea Diaconu, candidat independent, susținut de ALDE și Pro România, n.r.).

Distribuția pe voturi pe partide, ce-a putut să ia Dăncilă – v-o spun eu acum. Cei care au votat cu Dan Barna au ales 92,5% Klaus Iohannis, 7,5% Viorica Dăncilă. Votanții lui Diaconu au ales 34,3% Klaus Iohannis, 65,7% Viorica Dăncilă. Este singurul loc unde Dăncilă ia mai multe voturi decât Iohannis. Apoi: Paleologu – 72,3% Klaus IOhannis, 27% Viorica Dăncilă. Kelemen Hunor - 83,9% Klaus Iohannis, 16% Viorica Dăncilă. Cei care au votat cu ceilalți candidați, în turul 2 au făcut 61,2% Klaus Iohannis și 38,8 Viorica Dăncilă.

Asta e marea problemă a doamnei Dăncilă în clipa de față, o să i se pună întrebarea la partid: Coană Viorico, unde-s voturile pe care le-ai adus cu vocea și talentul matale?”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Partenerii noștri