Live

Tăriceanu, în contextul RoExit: Rămân un pro-european convins

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că el este un pro-european convins, în contextul în care mai multe personaje de rangul 2 propun ieșirea României din Uniunea Europeană.

Întrebat cum comentează curentul din ce în ce mai mare care susține ieșirea României din UE, Călin Popescu Tăriceanu spune că „nu l-a remarcat” .

„Nu am remarcat un astfel de curent. În ceea ce mă privește rămân în continuare un pro-european convins, dar România nu trebuie să se poziționeze în postura elevului. România este o țară independentă.

Au fost ieri în Comisia LIBE și dezbaterea privind referendumul, iar Timmermans a răspuns foarte corect că asta ține de legislația națională, nu e o problemă reglementată unitar la UE.

Foarte multă lume de la noi încearca să explice probleme interne la Bruxelles, punându-ne într-o situație stânjenitoare. Nu am văzut alte țări să facă asta. Unii dintre politicienii din România sunt încă în perioada infantilismului politic”, a declarat Tăriceanu.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans evită cu multă abilitate să intre în anumite subiecte, pentru a nu recunoaşte eşecul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV), a mai declarat marţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

În contextul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la statul de drept din România și al referendumului privind modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei, mai multe personaje de rangul 2 propun RoExit - ieșirea României din Uniunea Europeană.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă: Mi-a venit în minte pilda fiului risipitor. Cei ce rătăcesc azi prin lume vor realiza în final că adevăratul liberalism e la PNL

PNL anunță pași în procesul de fuziune prin absorbţie cu ALDE. „S-au stabilit normele de reprezentare în structurile de conducere”

Barna: Dacă noi rămâneam în guvern, eram un fel de ALDE. Eram ciuca miştourilor naţionale

Fostul senator ALDE, Ilie Niţă, a scăpat de condamnarea de 8 ani, după ce faptele s-au prescris și prejudiciul a fost achitat

Partenerii noștri