Live

Cîțu, întrebat dacă documentul semnat aseară în coaliție aduce ceva nou: „Din punctul meu de vedere, nu”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu spune că documentul semnat aseară după ședința coaliției are rolul „de a face lucrurile să meargă mai ușor”.

„Sunt mai multe puncte despre cum se face agenda guvernamentală, a coaliției. Rolul este de a face lucrurile să meargă”, a spus Cîțu la Senat.

Întrebat dacă i-au fost „știrbite” prerogativele în ceea ce privește remanierea miniștrilor, premierul a răspuns: „Aseară nu s-a discutat Constituţia, nu are sens să vorbim despre aşa ceva, prerogativele rămân aceleași, rămân intacte”.

Întrebat dacă documentul semnat aseară în coaliție aduce ceva nou, Cîțu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nu”.

„La negocieri am discutat despre cum se merge mai departe. Aveam nevoie să rezolvăm această mică problemă, am rezolvat-o, am trecut peste şi suntem în faza următoare în care guvernăm România”, a adăugat el.

Premierul a fost întrebat de asemenea ce se va întâmpla cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit pe Cîțu „zombie politic”.

„Eu am spus cum îi voi revalua pe miniştri. Până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii. Nu spun ce discut în privat cu partenerii mei”, a spus el.

Întrebat dacă în privința remanierilor din Guvern s-a schimbat ceva, în urma acordului de aseară, Cîțu a spus: „Nimeni nu vrea să facă remanieri, remanierile sau revocările sunt o situație extremă. Nu trebuie să discutăm despre asta tot timpul”.

Premierul și mai mulți miniștri care sunt și senatori au fost azi în plenul Senatului pentru a vota ridicarea imunității lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în guvernul Grindeanu.

Bodog este acuzat că ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Firea spune de ce nu i-a pronunțat numele lui Cîrstoiu la lansarea acestuia: Nu a fost intenționat, nu știam organizarea evenimentului

Haosul din Coaliție îi pune piedici lui Daniel Băluță. Primarul va trebui să-și depună din nou candidatura la Sectorul 4

Partenerii noștri