Live

Ciucă: Trebuie să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina şi să împiedicăm extinderea războiului

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, alături de Klaus Iohannis şi Mark Rutte. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, că războiul de agresiune „neprovocat, ilegal şi premeditat” împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, arătând că e nevoie de unitate şi solidaritate pentru sprijinirea Ucrainei şi împiedicarea extinderii războiului.

„În primul rând, permiteţi-mi să exprim recunoştinţa ţării mele pentru prezenţa în România a celor aproape 200 de militari din Ţările de Jos. Eforturile lor, împreună cu colegii lor francezi, belgieni şi români pentru a construi şi opera grupul de luptă aliat sunt foarte apreciate de români. Această contribuţie la postura de descurajare şi apărare a NATO în România este extrem de importantă, deoarece reprezintă o dovadă clară pentru Rusia că alianţa noastră este solidă, unită şi capabilă să îşi apere teritoriul şi valorile. Invazia rusă în Ucraina a modificat ireversibil relaţia noastră cu Rusia. Războiul de agresiune neprovocat, ilegal şi premeditat împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Trebuie să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina şi să împiedicăm extinderea războiului”, a declarat Ciucă, în faţa militarilor din România, Olanda, Belgia şi Franţa dislocaţi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

Premierul român a arătat că efectele războiului Rusiei se extind atât la ţările aliate vecine, cât şi la statele vulnerabile şi că lecţia învăţată este că agresiunea are efecte negative semnificative în cadrul Uniunii Europene şi NATO.

„Efectele războiului Rusiei se extind atât la ţările aliate vecine, cât şi la partenerii noştri vulnerabili. O mare responsabilitate pe care o avem în calitate de aliaţi este să ne asigurăm că lecţia învăţată din această criză de către Rusia şi alţi actori globali şi regionali este că agresiunea are efecte negative semnificative în cadrul Uniunii Europene şi NATO, dar şi în formatele multilaterale. Am adoptat o poziţie fermă şi hotărâtă faţă de Rusia, vizând izolarea ei la nivel internaţional, susţinerea unor sancţiuni dure şi asigurarea punerii lor în aplicare, pledând pentru un sprijin mai larg din partea democraţiilor din întreaga lume. România a susţinut toate pachetele de sancţiuni ale Uniunii Europene, inclusiv cel mai recent al optulea pachet”, a subliniat Nicolae Ionel-Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis şi prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, informează Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciucă: Are tinerețe, curaj și spirit de sacrificiu

Reacția lui Ciucă după declarațiile premierului Ciolacu privind Moldova: „Eu mă simt și moldovean. Buzăul este în România”

Băsescu: E o clasă politică incompetentă. Comparaţi-l pe Ciolacu cu Năstase, pe Ciucă, nea Nicu, generalul, cu Stolojan

Partenerii noștri