Ciucă: Trebuie să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina şi să împiedicăm extinderea războiului

Data publicării:
Ciucă dă noroc cu ofițeri la Cincu.
Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, alături de Klaus Iohannis şi Mark Rutte. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, că războiul de agresiune „neprovocat, ilegal şi premeditat” împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, arătând că e nevoie de unitate şi solidaritate pentru sprijinirea Ucrainei şi împiedicarea extinderii războiului.

„În primul rând, permiteţi-mi să exprim recunoştinţa ţării mele pentru prezenţa în România a celor aproape 200 de militari din Ţările de Jos. Eforturile lor, împreună cu colegii lor francezi, belgieni şi români pentru a construi şi opera grupul de luptă aliat sunt foarte apreciate de români. Această contribuţie la postura de descurajare şi apărare a NATO în România este extrem de importantă, deoarece reprezintă o dovadă clară pentru Rusia că alianţa noastră este solidă, unită şi capabilă să îşi apere teritoriul şi valorile. Invazia rusă în Ucraina a modificat ireversibil relaţia noastră cu Rusia. Războiul de agresiune neprovocat, ilegal şi premeditat împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Trebuie să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina şi să împiedicăm extinderea războiului”, a declarat Ciucă, în faţa militarilor din România, Olanda, Belgia şi Franţa dislocaţi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

Premierul român a arătat că efectele războiului Rusiei se extind atât la ţările aliate vecine, cât şi la statele vulnerabile şi că lecţia învăţată este că agresiunea are efecte negative semnificative în cadrul Uniunii Europene şi NATO.

„Efectele războiului Rusiei se extind atât la ţările aliate vecine, cât şi la partenerii noştri vulnerabili. O mare responsabilitate pe care o avem în calitate de aliaţi este să ne asigurăm că lecţia învăţată din această criză de către Rusia şi alţi actori globali şi regionali este că agresiunea are efecte negative semnificative în cadrul Uniunii Europene şi NATO, dar şi în formatele multilaterale. Am adoptat o poziţie fermă şi hotărâtă faţă de Rusia, vizând izolarea ei la nivel internaţional, susţinerea unor sancţiuni dure şi asigurarea punerii lor în aplicare, pledând pentru un sprijin mai larg din partea democraţiilor din întreaga lume. România a susţinut toate pachetele de sancţiuni ale Uniunii Europene, inclusiv cel mai recent al optulea pachet”, a subliniat Nicolae Ionel-Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis şi prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, informează Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...