Live

Dan Barna: USR nu oferă în acest moment un cec în alb PNL

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut miercuri seară, după consultările de astăzi cu partidele parlamentare. Liderul USR, Dan Barna, a declarat printr-o intervenție telefonică la Digi24, că nominalizarea este una „previzibilă” și că „USR nu oferă în acest moment un cec în alb liberalilor”.

„Este o nominalizare cumva previzibilă din scenariul pe care președintele Iohannis l-a susținut în ultima perioadă. Vom vedea care va fi poziția premierului. Ne așteptăm că în zilele următoare să fim invitați la discuții despre constituirea majorității necesare. Vom lua deciziile în consecință. (...) Lucrurile sunt în aceeași logică: USR nu oferă în acest moment un cec în alb PNL sau premierului desemnat. Ne așezăm cu toată deschiderea pentru a ieși din criză la masa dialogului, vedem care este disponibilitatea de colaborare reală și onestă și în funcție de asta va fi și poziția noastră”, a declarat Dan Barna, președintele USR. 

Liderul USR a mai adăugat că nominalizarea lui Cîțu lasă deschisă și perspectiva anticipatelor.

„Nominalizarea aceasta lasă deschisă și perspectiva anticipatelor. Noi am zis că anticipatele sunt soluția corectă și morală, însă dezvoltările de acum par să se depărteze de asta”, a mai spus Barna.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cîțu, după ruperea Alianței PSD-PNL la București: „E nevoie de un candidat de calibru și de la PNL nu poate fi decât Ciucă”

Cum au crescut acțiunile companiei Gabriel Resources de la începutul lunii februarie

Șefii PNL au discutat despre ieșirea de la guvernare. Blaga: „Se rupe hamul ori moare calul”

Cîțu, despre contribuția la sănătate: Ciolacu a dat ordin să fie oprit cu orice preț. Socialiștii vor să plătiți taxe mai multe

Partenerii noștri