Live

K. Iohannis: România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă, Dăncilă a pus-o pe butuci

Data actualizării: Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri consecinţele dezastruoase ale declaraţiilor făcute de Viorica Dăncilă privind ambasada României din Israel. Potrivit preşedintelui, Dăncilă a "pus pe butuci" una din puţinele constante din politica externă a României - relaţia de încredere cu lumea arabă. 

„Datorită diletantismului doamnei prim-ministru, ne-a stricat relaţia cu această zonă. Regele Iordaniei s-a simţit jignit de abordarea doamnei premier, la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România.

România a construit o relatie de încredere cu lumea arabă, asta e una din puţinele constante, a fost până ieri, din politica externă, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri. Doamna premier a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Pentru ce? Pentru nimic”, a comentat preşedintele.

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după anunțul premierul Dăncilă privind ambasada României din Israel, anunță site-ul arabnews.com. Viorica Dăncilă a declarat în Statele Unite că este hotărâtă să mute ambasada României din Israel, la Ierusalim.

Anularea vizitei, care trebuia să înceapă luni, a fost anunțată de ministrul de externe al Iordaniei și vine în urma declarațiilor făcute de premierul Viorica Dăncilă, duminică 24 martie. Aceasta a declarat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul premierului României a fost făcut în cadrul unei vizite private din SUA.

Klaus Iohannis a criticat şi duminică declaraţiile premierului, spunând că, astfel, Viorica Dăncilă demonstrează, "încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe" și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Partenerii noștri