Live

Ludovic Orban îl contrazice pe Kelemen Hunor: Nu este o soluție impozitarea pensiilor speciale

Data publicării:
Ludovic Orban și Kelemen Hunor au păreri diferite despre impozitarea pensiilor speciale. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu susține impozitarea pensiilor speciale, după ce anterior liderul UDMR, Kelemen Hunor a propus impozitarea pensiilor mai mari decât salariul președintelui.

„Nu este o soluție. Nu poți să impozitezi doar veniturile din pensii. Există principii constituționale privind justa distribuție a sarcinei fiscale. Când impozitezi, impozitezi veniturile în sine, nu veniturile dintr-o anumită natură. Nu poți să impozitezi diferențiat doar pensiile și celelalte venituri din salarii sau dividente să nu le impozitezi”, a declarat Orban.

Kelemen Hunor a declarat marți că orice pensie mai mare decât indemnizația președintelui trebuie să fie impozitată cu 99% pentru valoarea care depășește salariul șefului statului.

Vicepremierul a propus soluția impozitării cu aproape 100% a pensiilor speciale peste un anumit nivel, soluție care ar fi constituțională, în opinia lui.

„Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kelemen Hunor: Când ai dubii cu cine să mergi la alegerile din 2024, tot timpul ai o soluție bună, UDMR. Niciodată nu te lasă baltă

Kelemen Hunor: Cu chiu cu vai au găsit un candidat comun, acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat

Ludovic Orban, despre rocada candidaților PSD și PNL: Se schimbă ca șosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute

Kelemen Hunor, despre relația în timp cu PNL și PSD: Am colaborat bine cu Tăriceanu. Aș fi vrut și cu Ciolacu, dar ne-au expulzat

Partenerii noștri