Live

O nouă declarație controversată în Guvern. Daea: Porcii, sacrificați ca la Auschwitz

Data publicării:

Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut o declarație nepotrivită: a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul. În urma acesteia, Mișcarea România Împreună i-a cerut demisia. În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului.

Petre Daea a spus marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi cu pesta porcină trebuie incineraţi.

Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul.

Declarația ministrului Agriculturii a venit în aceeași zi cu gafa diplomatică fără precedent a prim-ministrului Viorica Dăncilă. Aceasta a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului. Priștina este capitala Kosovo, un stat pe care România nu l-a recunoscut.

Într-o primă reacție, Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat la Digi24 că este „o gafă serioasă”, care riscă să afecteze relațiile dintre România și Muntenegru.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Andrei Muraru după condamnarea României la CEDO: România trecutului și a fantomelor sale a făcut posibilă această rușine acum 25 de ani

România a fost condamnată la CEDO din cauza unor decizii controversate privind crimele legate de Holocaust

Marcel Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

A murit Martin Greenfield. Povestea supraviețuitorului de la Auschwitz, care a ajuns croitorul vedetelor şi al preşedinţilor americani

Partenerii noștri