MRÎ cere demisia lui Petre Daea după declarația despre Auschwitz

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Agriculturii Petre Daea in sedinta de Guvern
Petre Daea în ședință de Guvern. Foto: Gov.ro

Mişcarea România Împreună i-a cerut miercuri ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze din funcţie, după ce acesta a spus că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz, relatează News.ro.

petre daea
Foto: Gov.ro

Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”, arată RO+.

Petre Daea a spus marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi cu pesta porcină trebuie incineraţi.

Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) estimează că pagubele care se prefigurează ca urmare a evoluţiei în România a virusului pestei porcine africane (PPA) sunt de sute de milioane de euro, ajungând la miliarde de euro, însă subliniază că accestea pot fi acoperite din bugetul UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri