Live

Primarul Ilie Bolojan, despre protestul de joi, de la şedinţa de Consiliu Local: "O dramoletă a UDMR"

Data actualizării: Data publicării:

"Este o dramoletă a UDMR". Aşa a catalogat primarul Ilie Bolojan protestul organizat joi, în sala mare a Primăriei Oradea, în timpul şedinţei de Consiliu Local.

Atunci mai mulţi elevi şi profesori de la două şcoli cu predare în limba maghiară din Oradea au cerut ca administraţia locală să aloce bani pentru renovarea clădirilor în care lucrează şi învaţă.

Consiliul Judeţean Bihor a alocat 200 de mii de lei Primăriei Oradea, care să fie destinaţi Liceului Ady Endre şi Şcolii Szacsvai Imre. Pentru că niciuna dintre clădiri nu este însă a Primăriei, Consiliul Local a decis să investească aceşti bani la Colegiul Tehnic "Traian Vuia".

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "Nouă ne-au dat pentru două locaţii, unde nu putem să repartizăm banii. Pe de o parte, nu putem să reparăm termoficarea unei clădiri la care municipiul Oradea nu este proprietar, cum este liceul Ady Endre. Şi nu putem aloca bani pentru o clădire cu care Oradea este în litigiu, ea fiind revendicată. Dacă nu există un protocol cu respectiva entitate cu care suntem în litigiu, noi nu putem aloca banii.

Ca atare, ce am făcut? Pentru că nu sunt banii dlui Pasztor, nu îi aduce cineva de acasă, aşa că i-am dus la un proiect al oraşului Oradea, care nu poate fi contestat: reabilitarea internatului de la Vuia."

Redactor: Bogdan Băcilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja îl critică pe N. Dan pentru că a retras polițiștii din locurile publice: „Fenomenul drogurilor e cea mai mare problemă”

Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Kelemen Hunor: Când ai dubii cu cine să mergi la alegerile din 2024, tot timpul ai o soluție bună, UDMR. Niciodată nu te lasă baltă

Kelemen Hunor: Cu chiu cu vai au găsit un candidat comun, acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat

Partenerii noștri