Live

Tăriceanu: UK, te rog, amână Brexitul definitiv

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îndeamnă Marea Britanie să amâne definitiv Brexitul şi spune că, oricât de „imperfectă” ar fi Uniunea Europeană, poate fi îmbunătăţită, relatează News.ro.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UK, te rog, amână Brexitul definitiv. Oricât de imperfectă ar fi Uniunea Europeană, putem lucra împreună pentru a o îmbunătăţi”, a scris Tăriceanu, joi, pe contul său de Twitter.

Uniunea Europeană este de acord cu amânarea Brexitului doar până pe 22 mai, cu o zi înaintea alegerilor europarlamentare şi doar dacă acordul premierului britanic Theresa May va fi aprobat de parlamentul britanic, se arată în concluziile preliminare ale Consiliului European, obţinute de Politico.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că liderii UE se vor întâlni din nou dacă parlamentul britanic va respinge pentru a treia oară acordul Brexitului negociat de premierul Theresa May.

Premierul britanic, Theresa May, prezentă şi ea la summit, a declarat că Marea Britanie trebuie să livreze Brexitul pentru poporul britanic.

După cum am spus ieri, această amânare reprezintă un regret personal pentru mine. Dar o amânare scurtă ar acorda parlamentului timpul necesar pentru a lua o decizie finală care va livra rezultatul referendumului”, a afirmat ea.

May a fost întrebată dacă respingerea pentru a treia oară a acordului va duce la un Brexit fără acord. Ea a răspuns: „Ceea ce este important este ca parlamentul să livreze rezultatul referendumului şi să livrăm Brexitul pentru poporul britanic. Sper sincer să putem face acest lucru printr-un acord pentru a ieşi într-un mod ordonat. Ceea ce contează este să respectăm votul poporului britanic”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Marea Britanie dă voie Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele pe care i le dă. Promisiunea lui David Cameron, la Kiev

Iranul anunță sancțiuni împotriva SUA și Marii Britanii pentru că au ajutat Israelul

Partenerii noștri