Live

Viorica Dăncilă, schimbare de poziţie pe subiectul mutării ambasadei din Israel

Data publicării:
Foto: gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă nuanţează subiectul mutării ambasadei de la Tel-Aviv la Ierusalim. Dăncilă a spus că a terminat analiza făcută la nivelul Guvernului, analiză pe care o va trimite către toate insituţiile implicate, însă decizia politică aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

„Am avut un memorandum în minister, am definitivat această analiză, am trimis-o către instituţiile implicate, am trimis-o către preşedinte. Aici este vorba de o decizie politică pe care trebuie să o ia preşedintele Romaniei”, a spus Viorica Dăncilă, joi dimineaţă , într-un interviu la DC News.

După încercările repetate ale fostului lider PSD, Liviu Dragnea de a forţa mutarea ambasadei, Viorica Dăncilă dă înapoi pe acest subiect. Într-o vizită în SUA, în luna martie, premierul anunţa că România îşi va muta ambasada.

„Mutarea unei ambasade e atributul preşedintelui. Preşedintele trebuie să iasă public şi să spună: nu voi muta sau voi muta ambasada”, susţine acum Dăncilă.

Conform unor surse politice, memorandumul privind mutarea ambasadei, reprezintă o analiză, însă nu indică o soluţie, dacă ar trebui sau nu mutată ambasada.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri