Live

Radiohead cere explicații pentru moartea colegului lor: „Nimeni nu a fost tras la răspundere”

Data publicării:

Trupa Radiohead a susținut un concert în Toronto, acolo unde în urmă cu șase ani a murit un tehnician de backstage al trupei, Scott Johnson, după ce scena s-a prăbușit peste el, cu doar câteva ore înainte de concert, relatează BBC News.

Joi seara, în timpul concertului, solistul trupei, Thom Yorke, a cerut să se facă dreptate pentru moartea colegului lor și a condamnat ineficiența autorităților canadiene.

„Oamenii care ar trebui să răspundă pentru ce s-a întâmplat încăt nu au fost trași la răspundere. Tăcerea este asurzitoare”, a spus Yorke.

Trupa a ținut apoi un minut de reculegere și a cântat melodia „Karma Police”.

În 2012, Radiohead trebuia să susțină un concert în parcul Downsview, din Toronto, când acoperișul metalic al scenei s-a prăbușit, cu doar o oră înainte de deschiderea porților pentru spectatori.

Scott Johnson, în vârstă de 33 de ani, a murit, iar alte trei persoane au fost rănite în incident.

Un an mai târziu, poliția a depus plângeri împotriva companiei Live Nation, care s-a ocupat de organizare, împotriva inginerului Domenic Cugliari și a contractantului, Optex Staging and Service.

Toți acuzații au pledat nevinovat în instanță, însă din cauza procedurilor și birocrației, procesul a fost oprit, apoi tergiversat ani de zile.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Un român a fost prins cu o cutie cu sarmale în bagaje, pe aeroportul din Toronto

Albinele, un film de groază regizat de un șofer din Canada. 5 milioane de insecte s-au revărsat dintr-un camion

„Nu mă așteptam să găsesc mai mult sânge decât am văzut la Beirut.” Ce a pățit un pasager care zbura de la Paris la Toronto

Hoții au furat aur de 15 milioane de dolari dintr-un aeroport din Toronto în „unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei”

Partenerii noștri