Albinele, un film de groază regizat de un șofer din Canada. 5 milioane de insecte s-au revărsat dintr-un camion

Data actualizării: Data publicării:
albine pe o mașina și o fată și un apicultor încearcă să le culeagă
„Lăzile erau literalmente pe drum și roiuri de albine zburau în jur”, a spus agentul Ryan Anderson. Sursa foto: Profimedia Images

Șoferii și pietonii din Burlington, Canada, au trăit momente de groază, după ce cinci milioane de albine s-au revărsat dintr-un camion care transporta stupi, transmite The Guardian.

Poliția regională din Halton i-a avertizat pe șoferi să țină geamurile mașinilor închise după ce a fost primit un apel în jurul orei 6.15 miercuri, care raporta că lăzi plice cu milioane de albine s-au desprins dintr-un camion și s-au vărsat pe un drum din Burlington, Ontario.

„Nu suntem siguri cum sau ce anume a avut loc, dar la un moment dat cutiile cu albine sau stupi au alunecat de pe remorcă și s-au vărsat pe tot drumul”, a declarat agentul Ryan Anderson, pentru CBC News.

La aproximativ o oră după ce poliția a publicat un anunț pe rețelele de socializare, mai mulți apicultori s-au oferit să ajute. În cele din urmă, șase sau șapte apicultori au ajuns la fața locului, a spus Anderson.

sursa foto: Profimedia Images

A fost „o scenă de groază”, a spus Anderson. „Lăzile erau literalmente pe drum și roiuri de albine zburau în jur”, a spus el. „Se pare că primul apicultorul care a ajuns la fața locului a fost înțepat de câteva ori.”

Apicultorii de lângă Toronto din Ontario au reușit în cele din urmă să recaptureze majoritatea insectelor, deși unele au rămas în libertate.

În jurul orei 9.15, poliția a spus că majoritatea celor cinci milioane de albine au fost colectate în siguranță, iar lăzile erau din nou pe drum spre destinația inițială. Unele lăzi au fost însă lăsate în urmă pentru ca albinele neculese să se întoarcă singure la ele.

Se crede că albinele erau transportate pentru a efectua un serviciu de polenizare. Fermierii angajează de multe ori apicultori care aduc stupi, pentru a-i ajuta la polenizarea culturilor.

O colonie de albine vara are aproximativ 50.000 până la 80.000 de albine, potrivit Canadian Honey Council, o asociație națională a apicultorilor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri