Hoții au furat aur de 15 milioane de dolari dintr-un aeroport din Toronto în „unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei”

Data publicării:
Avion în zbor
Acesta ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei, alături de Marele furt al siropului de arțar canadian în urma căruia au fost furate 3.000 de tone de sirop de arțar în valoare totală de 18,7 milioane de dolari dintr-un depozit din Quebec. Foto: Profimedia Images

Poliția canadiană investighează un jaf comis în Aeroportul Internațional Pearson din Toronto în urma căruia hoții au furat aur și alte bunuri în valoare de 15 milioane de dolari, informează BBC.

Aeroportul este folosit deseori pentru transportul aurului extras din minele din provincia Ontario.

Containerul „de mare valoare” pe care hoții l-au jefuit a ajuns la aeroport în seara de 17 aprilie și a fost transportat într-un depozit. Polițiștii cred că acolo a avut loc jaful.

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei, alături de Marele furt al siropului de arțar canadian, în urma căruia au fost furate 3.000 de tone de sirop de arțar în valoare totală de 18,7 milioane de dolari dintr-un depozit din Quebec.

Poliția canadiană a descris jaful de la aeroport ca fiind un incident „izolat” și „rar”. Oficialii care investighează cazul au refuzat să dezvăluie ce companie aeriană a transportat marfa furată, de unde provenea aceasta și care era destinația sa inițială.

Potrivit publicației Toronto Sun, poliția consideră că grupuri de crimă organizată sunt implicate în acest jaf.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri