Live

UNICEF reacționează la campania de dezinformare: Încurajăm toți părinții să își vaccineze copiii

Data publicării:
Foto: Shutterstock

UNICEF a reacționat, miercuri, după ce pliante antivaccinare cu mesaje precum "Vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi" şi "Pesticide în vaccinuri" au fost distribuite în ultima perioadă, acestea având acestei organizații, dar și a Ministerului Sănătăţii şi a OMS.

„Dorim să atragem atenția asupra unei campanii de dezinformare despre imunizare, care are loc în România. Logo-urile aparținând UNICEF, Organizației Mondiale a Sănătății și Ministerului Sănătății sunt folosite fără autorizare. UNICEF subliniază că vaccinurile sunt sigure și salvează viețile copiilor. Lucrăm împreună cu Ministerul Sănătății și cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente din punct de vedere financiar și salvează viețile a milioane de copii”, arată UNICEF.

Potrivit organizației, 59 de copii au murit în România din cauza actualei epidemii de rujeolă.

„Vaccinurile protejează de rujeolă și alte boli, precum poliomielită, tetanos, rubeolă, tuberculoză, difterie și hepatită A și B. Vaccinarea este gratuită la medicul de familie. UNICEF încurajează toți părinții să își vaccineze copiii”, informează UNICEF.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul ministrul al Sănătăţii Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare mită

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de rețetă medicală. Anunțul ministrului Sănătății

Rafila, despre tratarea pacienților: „Cele 2 sectoare, public și privat, nu trebuie să fie considerate opuse. Vreau să găsim o soluție”

OMS este îngrijorată de consumul „alarmant” de alcool și țigări electronice în rândul tinerilor: „O amenințare gravă”

Partenerii noștri