Broșuri anti-vaccinare care conțin informații false și poartă siglele Ministerului Sănătății și UNICEF, distribuite în căsuțele poștale ale bucureștenilor

Data publicării:
vaccin

Mai multe broșuri și pliante cu mesaje anti-vaccinare au fost distribuite în căsuțele poștale ale locuitorilor din București. Pliantele poartă siglele Ministerului Sănătății, UNICEF și Organizației Mondiale a Sănătății și promovează mesaje false: „Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă”, scrie pe unul dintre pliante.

În broșură se mai afirmă și că vaccinurile conțin pesticide cu „efecte neurotoxice declarate cancerigene”, care „produc malformații genetice fetale” și autism.

Pliantele îi îndeamnă pe oameni să acceseze un site anti-vaccinare, asta în condițiile în care în România a fost înregistrată o epidemie de rujeolă, spre finalul lui 2016, fiind depistate peste 15.000 de cazuri de infectare.

Deputatul Pro România Gabriela Podașcă, cea care a semnalat cazul, solicită de urgență ca Ministerul Sănătății "să iasă public și să infirme asocierea cu această campanie și în același timp să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunilor legale împotriva celor care se fac vinovați de răspândirea acestor materiale". Gabriela Podașcă reclamă și "inerția autorităților și lipsa de soluții în combaterea rujeolei, care continuă să facă victime în România", relatează Hotnews.ro.

"Legea vaccinării este blocată de luni de zile în Parlament de Liviu Dragnea. În tot acest timp, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să aibă niciun plan coerent împotriva rujeolei, de asigurare a stocurilor necesare de vaccinuri și de imunizare a persoanelor vulnerabile. Este inadmisibil să avem în continuare această criză care a adus suferință multor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuză pentru aceste drame", adaugă Gabriela Podașcă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri