Live

Românii au mai puține probleme decât italienii și portughezii în a-și încălzi locuința (Eurostat)

Data publicării:
Calorifer inchis. Foto: Agerpres

Aproape 8% dintre locuitorii Uniunii Europene au declarat, în 2017, că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, o pondere în scădere faţă de un vârf de 11% înregistrat în anul 2012, arată datele publicate joi de Eurostat, relatează Agerpres.

În rândul statelor membre, situaţia variază foarte mult, în condiţiile în care, în Bulgaria, 37% dintre locuitori au declarat că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, în timp ce în Luxemburg, Finlanda, Suedia, Olanda şi Austria numai 2% dintre locuitori au declarat acest lucru.

În România, 11,3% dintre locuitori au arătat în 2017 că nu-şi permit să-şi încălzească în mod suficient locuinţa, un procentaj mai mic decât cei 15,2% în Italia, 20,4% în Portugalia, 23% în Cipru, 26% în Grecia şi 29% în Lituania.

La fel ca şi în UE, în România proporția celor care declară că nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa a scăzut constant în ultimii ani, de la 33,3% în anul 2007 până la 11,3% în anul 2017. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tanczos Barna: Dacă la țară am încălzi electric o casă de 100 de metri pătrați, ar costa curentul cât nu face casa

Clujenii, neinteresaţi de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei

În căutare de căldură ieftină: Constănțenii se debranșează, brașovenii vor înapoi în rețeaua centralizată

Partenerii noștri