Live

Burduja: În această iarnă vom fi independenți în ceea ce privește consumul de gaze naturale

Data actualizării: Data publicării:
Sebastian Burduja. Foto: Sabin Cirstoveanu/Inquam Photos

România își umple rezervele de gaze naturale mai repede decât și-a asumat în fața Uniunii Europene, a spus la Digi24 ministrul Energiei, Sebastian Burduja. România va putea fi, astfel, aproape independentă sau chiar independentă din punctul de vedere al consumului de gaz din producție proprie, a adăugat el. Declarația vine în contextul invaziei ruse în Ucraina și șantajului energetic practicat de Moscova anul trecut, pentru a convinge Occidentul să renunțe la sancțiuni.

„În acest moment suntem la 73%, aproape – 72,91%. Este peste ținta pe care România și-a asumat-o în fața Uniunii Europene. La 1 iulie trebuia să avem 67% și am depășit 67%”, a spus Burduja.

„Cu sigurană, până la 1 septembrie vom depăși 90%, ceea ce România și-a asumat. Asta înseamnă că iarna asta vom fi, de principiu, aproape independenți sau independenți din perspectiva consumului de gaz din surse proprii”, a adăugat el.

Întrebat dacă acest lucru va însemna și o scădere a prețului gazelor naturale, ministrul a spus: „Vorbim de o piață europeană. Uniunea Europeană a plecat cu cărbunele, cu libera circulație a mărfurilor. România trebuie să investească în capacități de producție, să genereze supraofertă aici, să fim nu doar un jucător local, ci un jucător regional și european.”

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu spune că prețurile facturilor la gaze naturale şi electricitate au scăzut: „Intervenția Guvernului a fost corectă!”

Crin Antonescu îl votează pe Sebastian Burduja la Primăria Capitalei: Este un om tânăr, a scris și o carte

Ministerul Energiei anunță că preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%

Burduja depune plângere penală, după ce i-au fost rupte panourile electorale: „De cine le este frică nu vor scăpa”

Partenerii noștri