Live

Daniel Dines, fondatorul UiPath, discuții cu Nazare pentru înființarea unui centru de excelență la ministerul Finanțelor

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Nazare și Daniel Dines. Foto: facebook/Alexandru Nazare

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat, vineri, după o întâlnire cu Daniel Dines, fondatorul UiPath, primul unicorn românesc, că a discutat cu acesta despre un centru de excelență în tehnologia RPA (Robotic Process Automation) care să fie creat în Ministerul Finanțelor. 

„Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York.
În cadrul întrevederii, am discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului.
Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale”, a declarat ministrul Nazare. 

Editor : A.V.D

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șase români au ajuns pe lista miliardarilor lumii. Cine este cel mai bogat român din Topul Forbes 2024

Google spune că modelul său de AI este capabil să obţină un punctaj de 91% la examenele de licenţă în medicină

(P) Cele mai bune 4 echipe de robotică de la First Tech Challenge vor pleca în SUA

Ciolacu a discutat cu Daniel Dines, cofondator UiPath, despre digitalizarea statului: Le-am spus că nu vrem să inventăm roata

Partenerii noștri