Daniel Dines, fondatorul UiPath, discuții cu Nazare pentru înființarea unui centru de excelență la ministerul Finanțelor

Data actualizării: Data publicării:
alexandru nazare si daniel dines, dupa o intalnire de lucru
Alexandru Nazare și Daniel Dines. Foto: facebook/Alexandru Nazare

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat, vineri, după o întâlnire cu Daniel Dines, fondatorul UiPath, primul unicorn românesc, că a discutat cu acesta despre un centru de excelență în tehnologia RPA (Robotic Process Automation) care să fie creat în Ministerul Finanțelor. 

„Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York.
În cadrul întrevederii, am discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului.
Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale”, a declarat ministrul Nazare. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri