Live

Elon Musk sfidează autoritățile americane și repornește fabrica Tesla. "Dacă cineva urmează să fie arestat, vă cer să fiu eu acela"

Data actualizării: Data publicării:

Elon Musk a anunțat pe Twitter că Tesla va reîncepe luni după-amiază producția la fabrica din California, sfidând ordinul emis de autoritățile locale din domeniul sănătății, informează The Guardian.

"Tesla reîncepe producția împotriva regulilor Comitatului Alameda", a scris Musk pe Twitter. "Voi fi pe linia de producție alături de toată lumea. Dacă cineva urmează să fie arestat, vă cer să fiu eu acela".

Anunțul miliardarului american vine după o săptămână în care Musk a amenințat de mai multe ori autoritățile comitatului în care se află singura fabrică Tesla din SUA. Sâmbătă, Tesla a acționat în instanță Comitatul Alameda, susținând că ordinul emis de autoritățile locale din domeniul sănătății este în contradicție cu constituția statului California. Elon Musk a mai amenințat că va muta sediul și "viitoarele programe" ale companiei în Texas sau Nevada și a sugerat că ar putea să nu mai păstreze fabrica din Freemont.

Nemulțumirile lui Musk provin din faptul că fabrica Tesla este situată într-o zonă a Californiei cu reguli mai stricte. Guvernatorul Gain Newsom a anunțat că va permite reluarea unor activități din 8 mai, însă regulile statului nu le depășesc pe cele impuse de autoritățile locale, dacă acestea din urmă au emis reguli mai stricte. Astfel, unele comitate au decis să mențină restricțiile până la finalul lunii mai.

Legea statală prevede o amendă de până la 1000 de dolari pe zi sau până la 90 de zile de închisoare pentru încălcarea regulilor emise de autoritățile din domeniul sănătății.

Departamentul de sănătate din Alameda a anunțat luni că Tesla realizează mai mult decât "operațiunile de bază" care sunt permise și că a notificat compania că nu poate face acest lucru până când nu stabilește împreună cu autoritățile un plan sigur pentru reînceperea activitității.

Fabrica Tesla din Freemont, unde lucrează 10.000 de oameni, a fost închisă în data de 23 martie. Luni, parcarea fabricii era aproape plină, dând naștere la speculații că Tesla avea de gând să încalce ordinul local încă dinaintea mesajului lui Elon Musk.

Editor web: V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

Tesla recheamă aproape 4.000 de mașini Cybertruck din cauza pedalei de accelerație care se poate bloca în timpul mersului

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri