Live

Mult așteptata înscriere în programul "Rabla pentru electrocasnice" a fost amânată de teama atacurilor cibernetice

Data actualizării: Data publicării:
Depozit cu electrocasnice. FOTO: Getty Images

Înscrierea în programul "Rabla pentru Electrocasnice" dedicat persoanelor fizice, care ar fi trebuit să înceapă marți, la ora 12.00, a fost amânată.

Amânarea a fost decisă de teama atacurilor cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

"Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior", a comunicat AFM. instituția pe site.

Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să permită înscrierea persoanelor fizice de marți, ora 12:00.

Ministrul Mediului spunea luni, că programul a prezentat un mare interes pentru români, și că s-au primit zilnic solicitări telefonice și scrise din partea publicului, context în care bugetul alocat în acest an a fost de 40 de milioane de lei, dublu față de anul 2018.

 

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA acuză Rusia pentru atacurile cibernetice în Europa: Condamnăm cu fermitate acțiunile serviciului rus de informații

Ucraina a premiat mai mulți hackeri pentru atacurile cibernetice împotriva Rusiei - BBC

România, ținta hackerilor ruși. Directorul DNSC: Aceste grupări sunt legate de autoritățile de la Kremlin

Guvernul va renunța treptat la programul Rabla Clasic. Fechet: Vrem să putem plăti o parte din leasing pentru mașini electrice

Partenerii noștri