Mult așteptata înscriere în programul "Rabla pentru electrocasnice" a fost amânată de teama atacurilor cibernetice

Data actualizării: Data publicării:
Depozit cu electrocasnice.
Depozit cu electrocasnice. FOTO: Getty Images

Înscrierea în programul "Rabla pentru Electrocasnice" dedicat persoanelor fizice, care ar fi trebuit să înceapă marți, la ora 12.00, a fost amânată.

Amânarea a fost decisă de teama atacurilor cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

"Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior", a comunicat AFM. instituția pe site.

Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să permită înscrierea persoanelor fizice de marți, ora 12:00.

Ministrul Mediului spunea luni, că programul a prezentat un mare interes pentru români, și că s-au primit zilnic solicitări telefonice și scrise din partea publicului, context în care bugetul alocat în acest an a fost de 40 de milioane de lei, dublu față de anul 2018.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri