Live

Directorul Aeroporturi București și-a dat demisia. Întâlnirea ratată Juncker - Dăncilă, cauza posibilă

Data publicării:

Dan Baciu și-a prezentat miercuri demisia Consiliului de Administrație al Aeroporturi București, compania ce are în subordine atât aeroportul Otopeni/Henri Coandă cât și aeroportul Băneasa/Aurel Vlaicu.

Demisia vine după ce premierul Dăncilă a cerut un control ministrului Transporturilor cu subiectul întâlnirea ratată cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Demisia directorului general a fost confirmată miercuri de surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Presa (stiripesurse.ro) a prezentat chiar o copie a cererii de demisia înaintată de directorul aeroportului președintelui Consiliului de Administrație, Mihai Hură. Dan Baciu nu a fost disponibil pentru a confirma demisia sa.

Aeroporturi București se află în procedură de selecție a unei noi echipe de management în conformitate cu prevederile OUG 109 privind managementul corporativ al companiilor de stat. In prezent se desfășoară procedurile de selecție a firmei care va alege viitoarea echipă de management.

Demisia vine la două săptămâni după incidentul neplăcut de pe Aeroportul Băneasa când premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, Jean Cluade Juncker.

Guvernul a precizat după incident că „se impune o analiză riguroasă” a modului în care a acționat Serviciul de Protecție și Pază. Totodată, șeful Executivului a solicitat după incident ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un raport cu privire la informațiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziție și le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la București delegația oficială condusă de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker”, se arăta într-un punct de vedere comunicat de Guvern.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gabriel Bulgaru, noul director general interimar al Aeroporturilor Bucureşti (surse)

„Monstrul din Berlaymont” revine la Bruxelles? Comisarii UE îl vor înapoi pe cel mai puternic șef de cabinet din toate timpurile

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Adrian Năstase și Viorica Dăncilă s-au dus în China. Năstase, invitat de ICR Beijing. Dăncilă promovează „pacea în regiune”

Partenerii noștri