Live

Încă 14 kilometri de autostradă-muzeu terminați până la finele anului

Data actualizării: Data publicării:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) va deschide până la finele anului două loturi de autostradă între Tg Mureș și Câmpia Turzii care însumează aproape 14 kilometri.

Problema este că la est cele două loturi sunt mărginite de lotul Târgu Mureș – Ungheni, 4,5 kilometri, aflat în dispută de un an între două firme care își doresc contractul, iar la vest de un sector aflat în lucru la firma italiană Astaldi, aflată în dificultăți financiare.

CNAIR a făcut miercuri prerecepția loturilor de autostradă Târgu Mureș - Ogra (10,11 km) și Ogra - Iernut (3,6 km), urmând însă ca deschiderea acestora să aibă loc de abia la momentul la care firma italiană Astaldi va definitiva nodul rutier Iernut, aflat la vest. Purtătorul de cuvânt al companiei de drumuri spune că recentele modificări aduse legislației în domeniu vor permite recepția nodului Iernut în afara lotului din care face parte, respectiv Iernut - Chețani. Se speră ca definitivarea nodului să aibă loc până la finele anului, moment la care se va deschide și secțiunea Ungheni – Ogra. La est însă de aceste două sectoare se află Târgu Mureș – Ungheni, secțiune care face, începând din noiembrie 2017, obiectul unor dispute între constructorii Strabag Austria, Itinera Italia și Compania de Drumuri.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu anunță un pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol

"Golden Gate de România" are din nou probleme. Pe podul de la Brăila se face a treia asfaltare în doar nouă luni de la inaugurare

VIDEO. CNAIR anunţă că stadiul lucărilor la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a ajuns la 48%

CNAIR: Drumul expres Brăila-Galați este gata în proporție de 80%. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului

Partenerii noștri