Încă 14 kilometri de autostradă-muzeu terminați până la finele anului

Data actualizării: Data publicării:
autostrada drum in lucru lucrari agerpres

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) va deschide până la finele anului două loturi de autostradă între Tg Mureș și Câmpia Turzii care însumează aproape 14 kilometri.

Problema este că la est cele două loturi sunt mărginite de lotul Târgu Mureș – Ungheni, 4,5 kilometri, aflat în dispută de un an între două firme care își doresc contractul, iar la vest de un sector aflat în lucru la firma italiană Astaldi, aflată în dificultăți financiare.

CNAIR a făcut miercuri prerecepția loturilor de autostradă Târgu Mureș - Ogra (10,11 km) și Ogra - Iernut (3,6 km), urmând însă ca deschiderea acestora să aibă loc de abia la momentul la care firma italiană Astaldi va definitiva nodul rutier Iernut, aflat la vest. Purtătorul de cuvânt al companiei de drumuri spune că recentele modificări aduse legislației în domeniu vor permite recepția nodului Iernut în afara lotului din care face parte, respectiv Iernut - Chețani. Se speră ca definitivarea nodului să aibă loc până la finele anului, moment la care se va deschide și secțiunea Ungheni – Ogra. La est însă de aceste două sectoare se află Târgu Mureș – Ungheni, secțiune care face, începând din noiembrie 2017, obiectul unor dispute între constructorii Strabag Austria, Itinera Italia și Compania de Drumuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri