Live

Galerie Foto Aleșii democrați din SUA au îngenuncheat, în Congres, timp de aproape 9 minute în memoria lui George Floyd

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Aleşii democraţi din SUA au îngenuncheat într-o sală a Congresului pentru a păstra 8 minute şi 46 de secunde de reculegere în memoria lui George Floyd şi a altor americani de culoare "care şi-au pierdut viaţa în mod nedrept", relatează Agerpres, citând AFP.

Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, şi alţi 20 de aleşi s-au reunit în "Sala emancipării", numită astfel pentru a-i omagia pe sclavii care au lucrat la şantierul Capitoliului în secolul 18.

Citește și: Manifestații anti-rasism în întreaga lume, în sprijinul protestelor din SUA

Proiectul de reformă a poliţiei "Justice and Policing Act", propus de democrați, are în vedere între altele crearea unui registru naţional al poliţiştilor care comit acte de violenţă, facilitarea urmăririi judiciare a agenţilor şi revizuirea modului de recrutare şi formare a acestora.

Citește și: Protestele masive din SUA se transformă în focare de coronavirus. Autoritățile sanitare vor testarea protestatarilor pentru COVID-19

Moartea lui George Floyd în timpul unei arestări brutale, la finele lunii mai, a declanşat un val de proteste în SUA şi în lume.

Citește și: SUA, brăzdată de proteste masive și o pandemie care nu se mai termină - peste 2 milioane de oameni infectați cu coronavirus

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Senatul american a adoptat legea prin care TikTok va putea fi interzis total în SUA

Zelenski a mulțumit Senatului SUA pentru pachetul de ajutor: „Consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii”

Biden vrea ca ajutorul militar să ajungă în Ucraina „chiar din această săptămână”

Senatul SUA a aprobat un pachet de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari, care include și Ucraina: "Zelenski, du-te şi câştigă"

Partenerii noștri