SUA, brăzdată de proteste masive și o pandemie care nu se mai termină - peste 2 milioane de oameni infectați cu coronavirus

Data publicării:
Donald Trump si Anthony Fauci in timpul unei conferinte de presa
Anthony Fuci și Donald Trump. Foto: Guliver / Getty Images

Statele Unite depășesc, luni, un nou prag al epidemiei de coronavirus - cele mai noi date arată că țara a ajuns la peste 2 milioane de infectări cu COVID-19. Numărul noilor infectări continuă să crească zilnic cu aproximativ 20.000 de noi cazuri.

Dintre cele 2.007.449 de cazuri de infectare cu COVID-19 din Statele Unite, 112.469 s-au soldat cu decesul bolnavilor, fapt ce face ca SUA să fie țara cu cel mai ridicat număr de morți din lume, pe lângă cifra record de infectări. 761.708 s-au vindecat de această boală.

Un nou raport al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că unii americani ingerează dezinfectanţi de uz casnic, inclusiv înălbitori, pentru că ei cred astfel de practici pot elimina coronavirusul, şi a avertizat că astfel de măsuri „preventive” sunt ineficiente şi periculoase.

Pe lângă numărul record de infectări, SUA se confruntă în același timp și cu cele mai răspândite și mai violente proteste de stradă din ultimii 30 de ani, fapt ce ar putea să înrăutățească situația epidemică din această țară. 

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri