Live

Galerie Foto Ambasadorul Ucrainei în Germania spune că tancurile donate Ghepard au 40 de ani vechime și cere "arme germane moderne"

Data actualizării: Data publicării:
Tanc antiaerian "Ghepard". Sursa foto: Profimedia Images

Ucraina cere Germaniei să-i furnizeze armament mai modern, la doar câteva zile după ce guvernul german a aprobat livrarea directă de tancuri antiaeriene armatei ucrainene pentru prima oară, relatează duminică DPA.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a declarat pentru publicaţia Bild am Sonntag că tancurile antiaeriene "Ghepard" au o vechime de 40 de ani. Pentru a învinge Rusia, "avem nevoie de cele mai moderne arme germane", a spus el.

Ucraina ar avea nevoie de tancuri mai noi "Leopard" şi "Marder", precum şi obuziere autopropulsate, dar "şi multe altele", a spus diplomatul ucrainean, potrivit căruia cancelarul Olaf Scholz a reacţionat lent la războiul din Ucraina, comparându-l cu predecesorul său în funcţie, Angela Merkel.

"Olaf Scholz pare să se comporte la fel ca Angela Merkel: mai întâi aşteaptă, observă şi va decide cândva mai târziu sau nu. Ceea ce lipseşte este imaginaţia şi curajul", a opinat el.

Kievul, a spus ambasadorul ucrainean, doreşte şi o mai mare finanţare din partea Germaniei pentru a ajuta Kievul să se reînarmeze, scrie Agerpres.

Diplomatul consideră temerile Germaniei de a deveni parte a conflictului drept absurde, deoarece, în opinia sa, "pentru Putin, Germania este de mult timp parte a conflictului". "Cei care vor să prevină extinderea războiului acestuia trebuie să ne ajute acum să-l punem pe Putin la punct", a afirmat Melnik.

În opinia sa, "al Treilea Război Mondial a început deja". "Atacul lui Putin împotriva Ucrainei afectează lumea întreagă", a concluzionat ambasadorul ucrainean.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Orban spune că Ungaria nu se va implica deloc în războiul dintre Rusia şi Ucraina: „Nu e războiul nostru”

CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare

SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front (Bloomberg)

Rusia este acuzată că foloseşte atacuri cu gaze chimice. Soldaţii ucraineni spun că se întâmplă „aproape zilnic”

Partenerii noștri