Live

Blocaj total în Israel. Va fi convocat al treilea set de alegeri anticipate din ultimele 12 luni

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Israelul va trece din nou prin alegeri parlamentare anticipate, al treilea scrutin în ultimele 12 luni, după ce nici liderul opoziţiei, Benny Gantz, nu a putut forma un guvern, relatează The Guardian.

O perioadă de timp de trei luni este obligatorie între alegeri, fapt ce accentuează blocajul politic care are loc în Israel de aproape un an. Blocajul a survenit după ce, după doua seturi de alegeri, nici prim-ministrul în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, dar nici rivalul său Benny Gantz nu au putut obţine o majoritate pentru a forma noul guvern.

Cei doi lideri politici au fost desemnaţi succesiv pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Rivlin, însă niciunul dintre ei nu a putut găsi o formulă de guvernare cu celelalte partide din Knesset, legislativul israelian.

În final, un prim-ministru nu a putut fi găsit nici după cele 21 de zile în care orice parlamentar putea fi nominlizat prim-ministru dacă putea să obţină o majoritate. Astfel, ultimul lucru care mai rămâne acum este ca Parlamentul să se autodizolve.

Benjamin Netanyahu speră să câştige un nou mandat de prim-ministru, fapt ce l-ar proteja de condamnarea în trei mari cazuri de corupţie în care este protagonist, temându-se până în ultimul moment că rivalul său ar putea să încropească cumva o majoritate care să îl trimită în opoziţie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul va începe asaltul în Rafah, 100.000 de civili au primit mesaj să plece. Netanyahu: Nici o presiune nu ne va opri

Liderul Hamas acuză Israelul că sabotează eforturile pentru un armistiţiu în Gaza: „Netanyahu vrea să continue agresiunea”

Netanyahu: Israelul nu poate accepta cererile Hamas pentru a stopa războiul în Gaza

Protest cu mii de oameni la Tel Aviv pentru aducerea acasă a ostaticilor. "Netanyahu încearcă să torpileze singura noastră şansă"

Partenerii noștri