Live

Cel mai bătrân bărbat din lume are 112 ani. Care este secretul longevității sale

Data actualizării: Data publicării:

Chitetsu Watanabe are 112 ani, urmând să împlinească 113 luna viitoare, și tocmai a fost desemnat de Cartea Recordurilor Guiness "Cel mai bătrân om din lume", informează CNN.

Watanabe a primit certificatul Guiness de stabilire a recordului mondial miercuri, la azilul de bătrâni unde locuiește, în provincia Niigata din Japonia. Bărbatul are 112 ani și 344 de zile, potrivit Guiness.

Într-un interviu acordat anul trecut, Watanabe a spus că secretul longevității sale este faptul că "zâmbește des și nu se enervează". Watanabe s-a născut pe 5 martie, 1907, fiind cel mai mare frate dintr-o familie cu 8 copii.

Bărbatul a lucrat pentru o companie care producea zahăr, apoi a fost angajat al statului japonez, în domeniul agriculturii. Watanabe a avut cinci copii. Japonezul a fost pasionat de grădinărit și și-a crescut propriile fructe și legume până la vârsta de 104 ani. Bărbatul a făcut parte și din armata japoneză spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1944.

Cel mai vârstic om din lume trăiește tot în Japonia, fiind vorba de o femeie - Kane Tanaka, care a împlinit 117 ani în ianuarie. Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 și a primit distincția Guiness anul trecut.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai bătrân om din lume spune că a ajuns la vârsta de 111 ani din „pur noroc”

A murit cel mai vârstic bărbat din lume. În anul 2022 avea 11 copii și 41 de nepoți

Cel mai bătrân șoarece din lume, botezat după actorul Patrick Stewart din ”Star Trek”, a intrat în Cartea Recordurilor

Cea mai bătrână persoană din lume a împlinit 119 ani. S-a născut în anul în care frații Wright făceau primul zbor

Partenerii noștri