Cel mai bătrân bărbat din lume are 112 ani. Care este secretul longevității sale

Data actualizării: Data publicării:
Oldest-Person-Thumbnail_tcm25-608931

Chitetsu Watanabe are 112 ani, urmând să împlinească 113 luna viitoare, și tocmai a fost desemnat de Cartea Recordurilor Guiness "Cel mai bătrân om din lume", informează CNN.

Watanabe a primit certificatul Guiness de stabilire a recordului mondial miercuri, la azilul de bătrâni unde locuiește, în provincia Niigata din Japonia. Bărbatul are 112 ani și 344 de zile, potrivit Guiness.

Într-un interviu acordat anul trecut, Watanabe a spus că secretul longevității sale este faptul că "zâmbește des și nu se enervează". Watanabe s-a născut pe 5 martie, 1907, fiind cel mai mare frate dintr-o familie cu 8 copii.

Bărbatul a lucrat pentru o companie care producea zahăr, apoi a fost angajat al statului japonez, în domeniul agriculturii. Watanabe a avut cinci copii. Japonezul a fost pasionat de grădinărit și și-a crescut propriile fructe și legume până la vârsta de 104 ani. Bărbatul a făcut parte și din armata japoneză spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1944.

Cel mai vârstic om din lume trăiește tot în Japonia, fiind vorba de o femeie - Kane Tanaka, care a împlinit 117 ani în ianuarie. Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 și a primit distincția Guiness anul trecut.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri