Live

Danemarca e prima țară UE care anunță că va începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-Covid

Data publicării:
Centru de vaccinare în Danemarca. Foto: Profimedia Images

Danemarca va deveni prima țară din Uniunea Europeană care începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-Covid pentru cetățenii vulnerabili, relatează Reuters. Guvernul danez a făcut anunțul, miercuri, în contextul creșterii numărului de infectări din cauza variantei Omicron.

Decizia vine după ce parlamentarii danezi au hotărât să relaxeze restricțiile la sfârșitul acestei săptămâni, după ce numărul de spitalizări și de decese s-a stabilizat, chiar dacă numărul cazurilro crește.

„Începem un nou capitol, am luat decizia să oferim a patra doză de vaccin anti-Covid celor mai vulnerabili cetățeni”, a spus ministrul sănătății danez. Agenția de Reglementare a Medicamentelor a UE și-a exprimat, totuși, îndoielile cu privire la nevoia unei a patra doze și a precizat că nu există, în acest moment, date care să susțină această abordare.

Ungaria este o altă țară europeană care a sugerat posibilitatea vaccinării cu a patra doză. În afara Europei, Chile și Israel au început deja vaccinarea cu a patra doză.

Danemarca se confruntă cu un val de infectări care depășește 20.000 de cazuri pe zi, însă internările în spital și numărul deceselor s-au stabilizat la niveluri sub cele observate în urmă cu un an.

Datele principalei autorități sanitare daneze, Statens Serum Institut, arată că nevaccinații au un risc de 5-6 ori mai mare de a ajunge în spital din cauza Covid decât cei vaccinați.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Danemarca anunță un nou ajutor militar de 750 de milioane de euro pentru Ucraina

Bulgaria nu îndeplinește condițiile pentru aderarea la zona euro

Cifre concrete: Cum 4.5 milioane de locuitori din Regiunea de Nord-Est au beneficiat de pe urma apartenenței la Uniunea Europeană

Financial Times: Moldova sfidează Rusia și semnează un acord de securitate cu Uniunea Europeană

Partenerii noștri