Live

Donald Trump îl susţine pe Boris Johnson după decizia Curții Supreme britanice: "Face o treabă fantastică"

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Agerpres

Președintele american Donald Trump și-a exprimat susținerea pentru premierul britanic Boris Johnson și a respins ipoteza demisiei acestuia pe fondul invalidării de către Curtea Supremă a Marii Britanii a deciziei liderului britanic de suspendare a Parlamentului de la Londra.

Întrebat în cursul unei conferințe de presă despre situația din Marea Britanie, inclusiv în legătură cu o posibilă demisie a lui Boris Johnson, acțiune solicitată de opoziția britanică, Donald Trump a răspuns: "Îl știu bine, nu va pleca nicăieri", relatează postul BBC News.

"Face o treabă fantastică, nu ușoară, dar face o treabă foarte bună," a adăugat președintele american, afirmând că premierul britanic îi este "prieten".

Donald Trump a mai declarat că este nevoie de un lider ca Boris Johnson pentru a finaliza procesul Brexit.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunțat marți că decizia premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic și oferă mai multe șanse parlamentarilor de a bloca planurile premierului privind scoaterea Marii Britanii din UE fără un acord.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Marea Britanie dă voie Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele pe care i le dă. Promisiunea lui David Cameron, la Kiev

Partenerii noștri