Live

Video&Foto Imagini dramatice. Inundații de amploare în nord-estul Italiei. Doi oameni au murit și cel puțin patru sunt dați dispăruți

Data publicării:
Inundații devastatoare în Italia. Foto: Profimedia

Imagini incredibile au fost filmate în nord-estul Italiei, grav afectat de ploile torențiale din ultima vreme, după o perioadă lungă de secetă. Doi oameni au murit și cel puțin patru sunt dați dispăruți. Filmările din elicopter făcute de pompieri, dar și cele ale localnicilor arată dezastrul provocat. Oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișuri, ca să nu fie luați de apă.

Cea mai gravă situație este în regiunea Emilia-Romagna, din nordul țării.

„Precipitaţiile nu s-au încheiat, vor continua timp de mai multe ore”, a declarat pentru canalul de ştiri SkyTG24 adjunctul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, Titti Postiglione.

„Ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte complicată”, a adăugat el.

Oficialul a spus că mai multe persoane sunt date dispărute, dar nu a putut oferi numărul exact al acestora. Potrivit postului public de televiziune RAI, precum şi altor media, cel puţin patru persoane sunt date dispărute, una în Cesena, iar trei, în oraşul învecinat Forli, potrivit Agerpres.

Mai multe râuri au ieşit din matcă în Romagna, partea estică a regiunii, pe malul Mării Adriatice, forţând locuitorii unor oraşe precum Cesena să se urce pe acoperişul locuinţelor, de unde pompierii i-au preluat cu ajutorul elicopterelor sau al bărcilor pneumatice.

Oraşul Ravenna a fost de asemenea grav afectat.

„A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna”, a declarat pentru postul public de radio RAI primarul Ravenna, Michele de Pascale, care a mai precizat că 5.000 de persoane au fost evacuate doar din oraşul său în timpul nopţii.

„Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite”, a mai spus el.

Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat „întreaga solidaritate cu populaţia afectată” şi a scris pe Twitter că guvernul urmăreşte situaţia îndeaproape şi este pregătit să ofere asistenţă.

Dezastrele asociate unor fenomene meteo s-au înmulţit în Italia. Ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna urmează după săptămâni de secetă care a uscat solul, reducându-i capacitatea de a absorbi apa şi agravând impactul inundaţiilor.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mafia italiană nu-și mai murdăreşte mâinile cu sânge. „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de bani”

Oamenii se pot căsători complet dezbrăcați pe o plajă din Sardinia. Primarul a avut ideea și spune că motivele sunt serioase

În timp ce statul e blocat în soluții, sute de copii cu malformații cardiace au fost salvați în străinătate: „Ar fi murit în România”

Pericol de inundații în mai multe județe din țară. Au fost emise avertizări cod galben de viituri

Partenerii noștri